'Samen ABBA-herinneringen ophalen op akoestische wijze' - ABBA Unplugged: een intiem akoestisch optreden in oude F

  Nieuws
Monique Hendriks, Ed Idema en Anita Sanders. (Foto: aangeleverd)
Monique Hendriks, Ed Idema en Anita Sanders. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)


DRIEHUIS - De rasmuzikanten Anita Sanders, Monique Hendriks en Ed Idema komen met een ABBA programma op kleine locaties: ABBA Unplugged. Waar anderen ABBA groot neerzetten houdt dit trio het klein, en vooral sfeervol. De tour door Noord-Holland start 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in Driehuis in de oude Finse School aan de Driehuizerkerkweg 34. door Yvette van der Does
Vanuit drie levensfases: teener - volwassene en het ouderschap - kiest het trio voor hun favoriete ABBA-ballads. Geen pruiken, geen poespas, alle focus op de kracht van de muziek. De setting is klein, intiem. Hendriks: "We gaan samen met het publiek herinneringen ophalen op muzikale wijze. Met de gelaagde Abba-muziek is klein een uitdaging en gaat het zeker impact hebben!"
De muziek is helemaal in handen van Idema - hij kiest beurtelings voor gitaar of piano. Samen met Hendriks en Sanders - die onderling de bekende harmonieën van Annefried en Agneta uitwisselen - belooft het een indrukwekkende ervaring te worden. Intiem en klein - even terug naar onze tienerkamertjes.

Noord-Hollandse tour

Abba Unplugged maakt een tour door Noord-Holland en speelt op meerdere locaties, allen gekozen op hun sfeer en kleine kwalitatieve opzet. De start is zaterdag 8 december in Driehuis in de oude Finse School aan de Driehuizerkerkweg. Wilt u er bij zijn? Dan is alert reageren aan te raden, want het aantal kaartjes per datum is beperkt. Kijk voor data en locaties op de Facebook-pagina: Abba unplugged.
Over de artiesten

Ed Idema is gitarist, pianist en vocale, bekend van Jukebox from the Heart, LEFF en bandcoach bij de Rockschool voor Senioren. Monique Hendriks-Kee bekend van Mo's zanglokaal, de vrouwelijke leadzangeres bij de enige Female U2 Tribute 'ONE The U2 Experience', en zangcoach bij de Rockschool voor Senioren. Haar wortels liggen bij de Zaanse rockcoverband BAXTEEN waarmee de band in 2006 bij de finalisten hoorden van The Clash of the Coverbands. Anita Sanders is bekend als solist, presentatrice, zangeres bij Jukebox from the Heart en actief als stemcoach.

Meer berichten