Kinderen brengen burgemeester ontbijtje

  Nieuws
Burgemeester Hetty Hafkamp ontving leerlingen van de OBS de Driemaster die een ontbijtje brachten. (Foto: aangeleverd).
Burgemeester Hetty Hafkamp ontving leerlingen van de OBS de Driemaster die een ontbijtje brachten. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Eenentwintig leerlingen van OBS De Driemaster in Egmond aan Zee brachten burgemeester Hetty Hafkamp donderdagochtend 8 november een ontbijtje in het gemeentehuis. In de bedrijfskantine gaven ze met een gezamenlijk burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.
Hafkamp onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Hetty Hafkamp symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep 8 van De Driemaster namen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Hafkamp kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Meer berichten