Jubilerend Schakels vernieuwt

  Nieuws
Jubilerend Schakels vernieuwt
Jubilerend Schakels vernieuwt (rodi.nl)

DE EGMONDEN - Schakels jubileert. Het magazine voor Bergen, de Egmonden en Schoorl bestaat 55 jaar. Voor uitgever stichting Welzijn Bergen het ideale moment om het tijdschrift flink onder handen te nemen. Het resultaat, een professioneel magazine in kleur, werd deze maand voor het eerst bezorgd.
De kersverse redactie van Schakels heeft het jubileum ook aangegrepen om Schakels iets te verjongen. Hoewel het magazine nog altijd alleen bij inwoners van zestig jaar en ouder gratis wordt bezorgd, hopen de makers dat Schakels voortaan informatief is voor alle inwoners van de gemeente Bergen. De frequentie van Schakels verandert niet, het magazine verschijnt vier keer per jaar. Schakels telt voortaan minimaal 32 pagina’s, maar bij speciale gelegenheden geeft Welzijn Bergen ruimte voor extra pagina’s. Zo’n aanleiding is er bijvoorbeeld later dit jaar. Het decembernummer krijgt het thema ‘Feest!’, met veel aandacht voor de feestmaand en vooral het eigen 55-jarig jubileum. Het komende juninummer kent het thema ‘Eropuit’ en met de herfst in aantocht gaat de redactie in september vooral binnen kijken.
Deze maand is uiteraard ‘Nieuw!’ de rode draad van Schakels. Het magazine telt meer nieuwe columnisten en rubrieken en ook krijgen interviews alle ruimte. Zo is deze maand de in Groet woonachtige uitgever Kees de Bakker geïnterviewd over het jubileum van zijn uitgeverij Conserve. In het hart van Schakels zijn in het vervolg twee pagina’s gereserveerd voor historische foto’s. Maar natuurlijk is niet alles nieuw. Belangrijke ‘cultuurdragers’ van Schakels, zoals Gerard Belleman, Frans Nieuwenhuizen en huisarts Hartendorp, zijn ook in de nieuwe opzet steunpilaren.


Versterking

De redactie van Schakels bestaat nu uit Riet Voorpostel, Heleen Versteeg en Peter Hovestad. In de maart-editie stond evenwel nadrukkelijk een oproep voor versterking uit de Egmonden en Bergen. Belangstellenden kunnen contact opnemen via het mailadres redactie@welzijnbergen.nl. Wie Schakels nog niet ontvangt en het graag wil lezen, kan ook dat via het mailadres van de redactie laten weten.

Meer berichten