Inzameling Voedselbank, dit jaar nog harder nodig dan vorig jaar

Algemeen
Mevrouw doneert voedingsmiddelen bij de ingang van de Pancratiuskerk.
Mevrouw doneert voedingsmiddelen bij de ingang van de Pancratiuskerk. (Foto: Voedselbank Diaconie De Goede Herder)

CASTRICUM - De eerste maand van 2022 zit er al weer bijna op en corona heeft de wereld nog steeds in zijn greep. De aangekondigde btw-verlaging op groente en fruit (0% btw) gaat mogelijk nog jaren op zich laten wachten. De prijzen stijgen en onze koopkracht neemt af. Hierdoor komen steeds meer huishoudens in de knoop en zijn niet meer in staat om normaal rond te komen. Hier weet de Voedselbank alles vanaf. Voor Diaconie De Goede Herder een reden te meer om weer verder gaan met de inzamelingen ten behoeve van De Voedselbank.

Elke eerste vrijdag van de maand staan de vrijwilligers tussen 10.00 en 12.00 uur bij de ingang van de Pancratiuskerk in de Dorpsstraat in Castricum om bijdragen in ontvangst te nemen. 

Woordvoerder De Goede Herder: “Ook nu weer denken we hierbij aan houdbare etenswaren (ook die in blik en/of pot), allerlei toiletartikelen waaronder ook maandverband, poets- en schoonmaakmiddelen, maar het mag ook koffie, thee of koekjes zijn. Verse producten en alcoholische dranken kunnen wij helaas niet aannemen. Laat het groeiend aantal mensen dat noodgedwongen van De Voedselbank gebruik moet maken niet in de steek. Wij zien u graag vrijdag 4 februari.”