Beleef het najaar op Balgzand.
Beleef het najaar op Balgzand. ((Foto: aangeleverd))

Najaar op het Werelderfgoed Balgzand

DEN HELDER - Na een warme zomer begint zo langzamerhand het najaar. De planten op het Balgzand beginnen langzaam aan rood te kleuren. De planten zijn uitgebloeid. Alle variaties groen veranderen in vele variaties rood.

Een aantal vogelsoorten maakt zich weer gereed voor de trek naar Afrika om daar de winter door te brengen. Al die vogels laten sporen achter op de wadbodem. Kinderen kunnen tijdens de excursie van zo'n vogelspoor een gipsafdruk maken. Bij de vloedlijn staan vele lege Strandgapers in het wad. Zij steken half uit de bodem. Een heel bijzonder gezicht. Ook van het najaar genieten op het Balgzand, kom dan zondag 1 en 15 september naar het natuurinfocentrum Balgzand 't Kuitje. Op 1 september start de wadexcursie om 14.30 uur en 15 september om 14.00 uur.

Wie niet het wad op gaat, kan in het infocentrum genieten van de waddennatuur. In de aquaria zwemmen onder andere een zeedonderpad, platvissen, waaronder tongen, bot, maar ook een botervis en een aantal roggen. Heremietkreeften in een Wulk lopen door de aquaria. Onder de microscoop kunnen wadpieren, zeeduizendpoten, anemonen en zeepokken bewonderd worden.

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is een half uur voor aanvang van de wadexcursie open en gevestigd aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tel. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie over de wadexcursies 0223- 633210, of kijk op www.kuitje-balgzand.nl

Meer berichten