Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens:
Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: ((Foto: aangeleverd)))

Nederland Leest in School 7in Den Helder

DEN HELDER - Nederland leest in november het geschenkboek 'Winterbloei' van Jan Wolkers. Hierin zijn de mooiste natuurverhalen van Wolkers gebundeld. Het boek sluit aan bij het actuele thema 'duurzaamheid'.

Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen -waaronder niet eerder uitgegeven werk-, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto's over de natuur worden door biograaf Onno Blom toegelicht in de bundel. Het boek 'Winterbloei' is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt. Mét de aansporing om het te lezen en er met anderen over te praten.

Start van de campagne

Beeldhouwer Rein Veldboer gaf vrijdagmorgen 1 november op ludieke wijze het startsein voor Nederland Leest in School 7. Gelijktijdig werd een kleine expositie van zijn werk geopend. Donderdagmiddag 14 november laat hij zien hoever hij is gekomen met zijn ambachtelijke arbeid. Hij geeft dan tussen 15.00 en 16.00 uur uitleg over zijn werkwijze.

Meer berichten