Santa Run is fun run in Helderse binnenstad.
Santa Run is fun run in Helderse binnenstad. ((Foto: Rob de Vries))

Santa Run in Helderse binnenstad

DEN HELDER - Rotary Den Helder organiseert zondag 22 december voor de zevende keer de Santa Run in de Helderse binnenstad. Als altijd staat fun centraal bij deze sponsorloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen. Zoveel mogelijk kerstmannen leggen een parcours af door de Helderse binnenstad. Idee achter het evenement: fun én zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel.

Nieuw dit jaar is een fun run over een parcours van één kilometer, speciaal voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is er, als altijd, een route van 3,5 kilometer door de binnenstad. Start (14.00 uur) en finish zijn voor alle deelnemers op het Julianaplein.

Loop geld bij elkaar voor je eigen sportvereniging!

De helft van de opbrengst van de Santa Run gaat naar de Nierstichting. De andere helft gaat naar de jeugdafdeling van een Helderse sportvereniging. Welke vereniging dat is, bepalen de lopers zelf. De vereniging die voor deze editie van de Santa Run de meeste lopers op de been brengt (jong en oud) kan rekenen op een mooi bedrag. De winnende vereniging kan het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe tenues, ballen, doeltjes, horden of iets anders waar de jeugd van de vereniging behoefte aan heeft.

Doe mee!

Hoe werkt het? Deelnemers aan de jeugdrun betalen 7,50 euro, iedereen ouder dan 12 jaar betaalt 10 euro inschrijfgeld. Voor dat bedrag krijgen de deelnemers een kerstmannenpak, een flesje water, een medaille en koek & zopie na afloop. Voor de snelste deelnemers zijn er prijzen in verschillende leeftijdscategorieën.

Ischrijven (online en ter plekke)

Inschrijven kan tot en met 21 december online via https://denhelder.rotarysantarun.nl/inschrijven/. Vermeld bij de inschrijving duidelijk voor welke vereniging je uitkomt! De kerstmannenpakken zijn, op vertoon van het inschrijfticket, af te halen bij één van de hoofdsponsors, de firma Wilms (Ravelijncenter 39) óf op het Julianaplein vlak voor aanvang van de Santa Run.

Op 22 december is het tot 13.15 uur mogelijk om in te schrijven bij de inschrijfbalie, bij de start van de Santa Run, op het Julianaplein.

Meer berichten