Wmo taxivervoer verandert komend jaar niet in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

DE HELDER - De gemeente sluit vanaf 1 januari met tien taxibedrijven een overeenkomst voor de uitvoering van het Wmo taxivervoer binnen de gemeente Den Helder. Dit betekent dat het Wmo taxivervoer op dezelfde wijze wordt voortgezet als in 2019.

Er heeft onlangs een aanbestedingsprocedure voor het Wmo taxivervoer plaatsgevonden, omdat de huidige overeenkomsten van rechtswege eindigen op 31 december 2019. In eerste instantie leidde de aanbestedingsprocedure niet tot inschrijvingen voor een nieuwe overeenkomst. Daarom is een nieuwe inkoopprocedure ingezet met dezelfde voorwaarden van 2019, zodat het Wmo vervoer gegarandeerd blijft in 2020.

Taxipas

Inwoners die in aanmerking komen voor het Wmo taxivervoer kunnen op dezelfde wijze als ze gewend zijn gebruik blijven maken van dit vervoer. De aan hen verstrekte taxipas is ook geldig in 2020. Met deze pas kan gebruik worden gemaakt van de ritten van de nieuwe gecontracteerde bedrijven tussen 7.30 uur en 23.30 uur 's avonds. De ritten moeten minimaal een uur van tevoren worden gereserveerd. De deelnemende bedrijven zijn: Taxi Albert, Taxi Jaffna, Taxi Victory, IJsseltaxi Den Helder, VTC Offerman, Taxi Noordkop, Taxi Zwart, Taxi Den Helder, Taxi Aan Zee en Taxi Noordwest.

Voor wie is het Wmo vervoer?

Het Wmo taxivervoer is een maatwerkvoorziening waarvoor inwoners met een beperking in aanmerking kunnen komen wanneer zij hun vervoer niet zelf kunnen regelen. De gemeente bepaalt in samenspraak met de inwoner of diegene in aanmerking komt voor aangepast vervoer. Samen met de inwoner wordt eerst nagegaan welke mogelijkheden er zijn om het vervoer zelf, of met diens netwerk, te regelen. De mensen die nu in aanmerking komen voor het Wmo taxivervoer ontvangen een brief van de gemeente met informatie over het Wmo taxivervoer en de telefoonnummers van de taxibedrijven die het vervoer verzorgen. Ook wordt deze informatie geplaatst op de website van de gemeente Den Helder.