Duo Novakoski.
Duo Novakoski. ((Foto:aangeleverd))

Soirée Musicale met duo Novakoski in Den Helder

DEN HELDER - Het duo Novakoski treedt vrijdag 31 januari 2020 op voor de Alliance Française Den Helder. De Soirée Musicale wordt voor het eerst gehouden bij Triade in de 'Jos Post Zaal', Middenweg 2 in Den Helder. Aanvang: 19.45 uur

Novakoski is een Nederlands-Frans duo, bestaande uit Marco van Koppenhagen (gitaar/zang) en Stéphanie Raimbault (zang). Het duo laat zich inspireren door de Franse muziekcultuur en 'La Belle Époque', de rijke cultuurperiode aan het eind van de 19e eeuw tot aan het begin van de eerste wereldoorlog.

Knipoog

Marco ging in 2005 in Montmartre wonen en ontmoette daar de Franse zangeres Mademoiselle Vague (Stéphanie Raimbault). Stéphanie speelde in diverse bands en trad regelmatig op in de Parijse muziekscene. Gecharmeerd door haar zang en haar liefde voor het Franse chanson werd Marco sterk beïnvloed. Zo ontstond Novakoski. Met de akoestische bezetting, de poëtische theatrale teksten en de melodieuze composities geeft Novakoski een eigen invulling aan het moderne 'Chanson Française', met een knipoog naar het klassieke Franse repertoire.

Naast eigen werk speelt Novakoski covers van onder anderen Serge Gainsbourg, Georges Brassens, Edith Piaf, Johnny Hallyday, Yves Montand, Boris Vian, Joe Dassin en Jeanne Moreau. Voor een impressie: www.novakoski-musique.com

Wie van Franse muziek houdt komt deze avond volledig aan zijn of haar trekken. De aanvang vrijdag 31 januari is 19.45 uur, en de entree bedraagt €8,-. Leden en cursisten hebben vrij toegang.

Meer berichten