Marineteam in actie.
Marineteam in actie. ((Foto: aangeleverd))

Koninklijke Marine wil meegroeien

DEN HELDER - De Koninklijke Marine nam deel aan het derde seizoen van de Esports competitie Counterstrike Global Offensive. Dit is een zogeheten shooter (schietspel). Het was voor het eerst dat de marine meedeed met een eigen team. Esports zijn een opkomende trend van 'online sporten' door middel van games.

Het marineteam bestond uit vijf militairen, afkomstig van verschillende onderdelen. Dit team startte op 23 januari in een competitie waarin acht verschillende teams streden om het Nederlands kampioenschap. De marine wil als 'early adaptor' meegroeien in de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de steeds groter wordende wereld.

Dynamiek

De Koninklijke Marine begon eind 2018 met het verkennen van de wereld van Esports. Zo schoven twee analisten aan om commentaar te geven bij de live-uitzendingen van het tweede seizoen op Inside Esports. Dit programma wordt onder andere uitgezonden op Fox Sports. De aanwezigheid van de militaire analisten zorgde voor veel dynamiek aan de studiotafel en werd positief ervaren door de gaming community. De marine bekijkt de mogelijkheden door deelname aan deze Esports-competitie om serious gaming breder in te zetten tijdens opleidingen.

Meer berichten