Op stadssafari Door Den Helder

Algemeen
weelderige bermen zijn een genot voor insecten.
weelderige bermen zijn een genot voor insecten. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Wethouder Peter de Vrij heeft 2 juli j.l. een aantal leden van de raad meegenomen op ‘stadssafari’ door Den Helder.

Deze fietstocht had als doel de effecten van het aangepaste maaibeleid te zien. Ook zijn plekken bekeken waar dit maaibeleid in te toekomst toegepast kan worden. Het aangepaste maaibeleid houdt vooral in: minder vaak maaien. Dit geeft inheemse bloemen de kans te bloeien en daarmee zijn allerhande insecten geholpen. Dit heeft weer een grote invloed op de biodiversiteit in de gemeente. Het gaat om beschermde plantsoorten. Orchideeën staan midden in de stad, weelderige bermen zijn een genot voor insecten.

Informele paden

Omdat minder maaien ook een rommelig beeld van de groenstroken kan geven, wordt op veel plekken gekozen om de randen wel vaker te maaien. Hiermee worden stoepen vrij gehouden voor gebruikers. Ook kan worden gekozen om ‘informele paden’ door het groen te maaien. Op deze manier wordt het groen toegankelijker en kan midden in de stad worden genoten van de prachtige bloemen, bramen en insecten.