Fietsstrook Jan Verfailleweg in Den Helder wordt deels vernieuwd

Algemeen
Fietsstrook aan Jan Verfailleweg wordt deels vernieuwd.
Fietsstrook aan Jan Verfailleweg wordt deels vernieuwd. Foto: Pexels.com

DEN HELDER - In opdracht van de gemeente Den Helder wordt de fietsstrook aan de Jan Verfailleweg tussen het Liniepad en de Noordzeestraat, vernieuwd (aan de zijde van de woningen).

De weg blijft open voor automobilisten, maar zij delen een baan. Fietsers worden omgeleid. Deze werkzaamheden vinden plaats van woensdag 2 december 7.00 uur tot en met woensdag 9 december 17.00 uur. Het ligt in de planning om woensdag 2 december te starten met voorbereidende werkzaamheden en het verwijderen van asfalt. Van donderdag 3 tot en met dinsdag 8 december worden goottegels aangebracht. Dinsdag 8 december staat in het teken van het asfalteren en aanbrengen van de markering. Woensdag 9 december vinden afrondende werkzaamheden plaats. In het weekend wordt niet gewerkt. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld en worden bewoners hierover geïnformeerd.

Bereikbaarheid / hinder

Woensdag 2 december wordt het asfalt gefreesd, daarbij kan geluidsoverlast worden ervaren. Tijdens de werkzaamheden zijn woningen, bedrijven en overige gebouwen bereikbaar. Eén rijbaan wordt afgesloten, zodat er genoeg ruimte is om te werken aan het fietspad. Auto’s kunnen om-en-om langs de werkzaamheden. De fietsstrook wordt afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Noordzeestraat.

Parkeren

Automobilisten wordt verzocht hun auto tussen woensdag 2 december en 9 december niet langs de Jan Verfailleweg te parkeren tussen het Liniepad en de Noordzeestraat. Op die manier is er genoeg werkruimte en worden schades voorkomen.

Huisvuil

Huisvuil wordt gewoon opgehaald. Het afval kan aan de straat worden gezet op de reguliere dagen. Helaas is overlast niet te voorkomen, wel wordt er alles aan gedaan dit tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met uitvoerder Cees Reijne via telefoonnummer 06-51496255.