Adelborsten gaan in vol ornaat op pad met cliënten van Stichting Philadelphia.
Adelborsten gaan in vol ornaat op pad met cliënten van Stichting Philadelphia. ((Foto: Stichting Philadelphia))

'Adelborsten hebben ons enorm geholpen'

JULIANADORP - Twintig adelborsten van het KIM hebben zich maandag 13 mei van hun beste kant laten zien. Bij Stichting Philadelphia staken zij de handen uit de mouwen en dat maakte een bijzondere indruk op de bewoners van de woonzorglocatie in Julianadorp, stelt Monique ten Brinke van Stichting Philadelphia. "Tien adelborsten hadden een werkpak aangetrokken en de andere tien waren in pak. De werklieden gingen aan de slag met ons balkon, terwijl de adelborsten in uniform een rondje door de buurt maakten met onze cliënten".

De vrijwillige inzet van de adelborsten kwam tot stand via Present en was meer dan welkom. Ten Brinke: "Vooraf hebben we leuke plantjes aangeschaft. Die hebben zij allemaal verpot en daarnaast hebben ze een bankje in elkaar gezet en het balkon opgefleurd. De mannen en vrouwen van het KIM hebben echt keihard gewerkt, dus het was een zeer geslaagde dag, Zo is onze woonzorglocatie weer mooier geworden en hebben de cliënten de kans gekregen om een ommetje door de buurt te maken met afsluitend een lekker ijsje".

De inzet van de adelborsten wordt dan ook zeer gewaardeerd door zowel de cliënten als de medewerkers van Stichting Philadelphia, stelt Ten Brinke. "Doordat wij al handen tekort komen voor de dagelijkse zorg, schieten kleine dingen zoals een rondje wandelen er bij in. Dan is het geweldig als er mensen zijn die zulke leuke dingen eens kunnen overnemen. De adelborsten hebben ons dan ook enorm geholpen".

Interesse om eens bij te springen als vrijwilliger bij Stichting Philadelphia? Neem dan contact op met de woonzorglocatie in Julianadorp, tel. 0223-695555.

Meer berichten