Een serie van zes zomeravondconcerten kan worden bijgewoond in Ontmoetingskerk.
Een serie van zes zomeravondconcerten kan worden bijgewoond in Ontmoetingskerk. ((Foto: aangeleverd))

Keltisch en klassiek in Ontmoetingskerk

JULIANADORP - In de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp vindt woensdag 10 juli een gevarieerd concert plaats. Het is het tweede in de serie van zes zomeravondconcerten. Het duurt een uur, begint om 20 uur, maar de kerk is al om 18 uur open, zodat bezoekers ook de bijzondere aquarellen en pentekeningen van Philip Frinks kunnen bewonderen. Die hebben als thema 'Mooie plekjes in Julianadorp'. De entree is gratis, wel is er een collecte voor straatkinderen in Oeganda.

Het Keltisch Ensemble Triade speelt onder leiding van Loes Bakker meerdere stukken met een gemêleerd gezelschap van amateurmusici, die meerdere soorten instrumenten bespelen.
Ook is een fluitkwartet van Triade te horen met 'The Arrival of the Queen of Sheba', een stuk van de bekende componist G.H. Händel.

Invloedrijke meesters

Het Favonius Ensemble speelt twee liederen van de componisten Dufay en Desprez, componisten uit de 15e en 16e eeuw. Vervolgens brengen zij een sonatine van Devienne, een beroemd Frans fluitvirtuoos uit de achttiende eeuw, en een triosonate van Johan Joachim Quantz, voor fluit, althobo en fagot.
Quantz was een van de meest invloedrijke meesters van het Duitsland van de 18e eeuw, en hij behoorde tot de belangrijkste fluitcomponisten aller tijden. Tot slot volgt een stuk van Darius Milhaud, Suite d'après Corrette, voor fluit, althobo en fagot. Milhaud sloot zich in de jaren twintig van de vorige eeuw aan bij de Group de Six, waartoe ook Poulenc, Honegger, Durey, Auric en Tailleferre behoorden.

In deze suite, geschreven voor het theaterstuk 'Romeo en Julia', grijpt hij terug op genres uit de Franse barok.

Meer berichten