Eind maart wordt weer een feestje gebouwd in Julianadorp!
Eind maart wordt weer een feestje gebouwd in Julianadorp! ((Foto: aangeleverd))

'Tijd voor een feestje'

JULIANADORP – De narcissen springen uit de grond en de koeien mogen weer het land op; tijd om ook als mensen weer te genieten van alle leuke activiteiten die komen gaan. Zo begint in Julianadorp het voorjaar goed met Koegraspop, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Tijdens deze derde editie wordt het 110-jarig bestaan van het dorp gevierd in de feesttent op het evenemententerrein aan de Akkerbouwtstraat. "Ook dát moet gevierd worden, dus tijd voor een feestje!", lacht de organisatie. "Met onder andere Party Animals, T-Spoon en Ronnie Ruysdael gaat het tentdoek eraf!"

Koegraspop met Party Animals

Koegraspop is twee jaar terug opgezet omdat destijds het tweehonderdjarig bestaan van de Koegraspolder werd gevierd. Aangezien er dit jaar weer een jubileum te vieren valt – het 110-jarig bestaan van Julianadorp – kon een viering daarvan niet uitblijven. "De afgelopen twee jaar hebben we iets moois weten neer te zetten, met een leuke programmering voor jong en oud. En ook dit jaar is het in de feesttent genieten geblazen!"

'Zwemmen zonder slip'

Koegraspop trapt af op de vrijdag; dan gaat heel Julianadorp live want alle optredens zorgen namelijk voor een hoog meezinggehalte. "De koning van het feest 'Ronnie Ruysdael' – van voorheen de Sjonnies – laat de hele tent meezingen met al zijn grote hits. Denk bijvoorbeeld aan 'Eet veel bananen', 'De koning van de polonaise', 'Zwemmen zonder slip' en de Sjonnies-hit 'M'n fiets is gejat'. Verder staat de grote feestband 'Glamourama!' met haar vier frontvrouwen op het podium. Zij brengen de beste partypop en hierbij is een extra blokje 'Julianadorp live' ingepland. Dus tja, wie verschijnen er op het podium deze avond? Feest-dj Jordy maakt de avond compleet."

Pubquiz

"Zaterdag beginnen we 's middags met de pubquiz 'De 110 van Julianadorp'. Groepjes vrienden en familie krijgen 110 vragen voorgeschoteld over allerlei onderwerpen, waaronder natuurlijk over het jubilerende dorp. We zijn benieuwd wie de meeste kennis in huis heeft! Teams (van maximaal drie personen, red.) die mee willen doen, kunnen zich via koegraspop@ziggo.nl nog opgeven."

Party Animals

Na de quiz starten 's avonds de optredens. "Niemand minder dan de 90's topact T-Spoon komt de tent op zijn kop zetten en Q-music met het foute uur is ook aanwezig, dus een feest is gegarandeerd." Als klap op de vuurpijl is onlangs Party Animals toegevoegd aan de programmering, ter vervanging van Mental Theo. "Al hun grootste hits komen voorbij zoals 'Have you ever been mellow' 'Aguarius', 'Atomic' en 'We Like to Party'. Verder zorgt dj Marcel Meijer voor een hoog feestgehalte. Wat ons betreft een supergezellig weekend dus, voor Julianadorp én daarbuiten."

De kaartverkoop is in volle gang. De kaarten kosten in de voorverkoop op vrijdag 12,50 euro, op zaterdag 17,50 euro en een tweedagenkaart 25 euro. De kaarten zijn te koop bij Dorpscafé Koenen in Julianadorp, Halfords in Den Helder, Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna en online via de Facebook-pagina van Koegraspop, facebook.com/koegraspop . Hier is ook meer informatie te vinden over het evenement.


Meer berichten