Erwin Olaf fotografeerde de Koninklijke familie op geheel eigen wijze.
Erwin Olaf fotografeerde de Koninklijke familie op geheel eigen wijze. ((Foto: Erwin Olaf))

Kunstlezing over Erwin Olaf

DEN HELDER - Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt groots gevierd. Momenteel zijn in het Gemeentemuseum en in het Fotomuseum in Den Haag exposites van zijn werk te zien. En het Rijksmuseum in Amsterdam volgt deze zomer. Hierop aansluitend verzorgt Bureau Boeiend donderdagavond 23 mei een kunstlezing in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder.

Tijdens deze lezing geeft kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin een overzicht van het werk van de beroemde Nederlandse fotograaf. Hij toont diverse bekende series, zoals de portretten voor het koningshuis, maar ook minder beroemde foto's uit zijn vroege carrière.

Wie Erwin Olaf niet kent, hoeft een voorbeeld van zijn kunst niet ver te zoeken. De Nederlandse munten met de beeltenis van koning Willem-Alexander zijn door hem ontworpen. Van huis uit is hij fotograaf, die in zijn carrière zowel analoog als digitaal heeft gewerkt. In zijn werk is niets aan het toeval overgelaten. De composities ogen nagenoeg perfect. Verstild of dynamisch, ze vertellen altijd een verhaal.

Aanvang kunstlezing om 19.30 uur. Toegang € 7,50, ledenkorting €1,50. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Meer berichten