Noordwest krijgt A+rating

  Nieuws

DEN HELDER / ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep heeft van kredietbeoordelaar Fitch de A status gekregen. Met deze waardering voor financiële robuustheid van de organisatie scoort Noordwest als beste in de categorie grote (topklinische) ziekenhuizen.
Fitch baseert de hoge kredietwaardigheid op de sterke marktpositie van Noordwest in de regio Noordwest Nederland en de onmisbare functie als traumacentrum daar. Ook de goede relatie tussen het ziekenhuismanagement en de medische staf wordt aangehaald. Net als de verbinding die Noordwest met de zorgverzekeraars heeft, met in het bijzonder de samenwerking in het kader van 'Zinnige Zorg'. Ratings stellen ziekenhuizen in staat tegen betere voorwaarden financiering aan te trekken, iets wat in het bedrijfsleven heel gebruikelijk is maar in de zorgsector (nog) niet. ‘Deze waardering is een bevestiging van een financieel solide beleid tot nu toe en geeft een extra impuls aan de realisatie van onze vernieuwingsagenda,’ zegt Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur.
Noordwest is het derde ziekenhuis dat haar rating publiceert. Eerder brachten Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (A-status) en Erasmus MC (AAA-status) hun ‘ratings’ naar buiten. De laatste is moeilijk met Noordwest te vergelijken omdat het een academisch ziekenhuis betreft.

Meer berichten