Invasie van trekvogels op Balgzand

  Nieuws

DEN HELDER - Ga op zondag 16 september mee en ervaar de indrukwekkende vogeltrek op Balgzand. Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. In het najaar verzamelen zich hier duizenden vogels, zoals de kanoet- en bonte strandloper.
Hier houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang. Je krijgt met wat geluk verschillende soorten sterns, zwarte ruiter, krombekstrandloper en slechtvalk te zien. Een prachtige ervaring, ook voor kinderen. Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk, maar op zondag 16 september van 12.00 tot 14.00 uur kan je samen met een gids van Landschap Noord-Holland toch een bezoek brengen. Neem een verrekijker mee!
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Meer berichten