Lezing over Engelandvaarder

  Nieuws
Robin Brink geeft een lezing over zijn vader Lubertus Brink die Engelandvaarder was. (Foto: aangeleverd)
Robin Brink geeft een lezing over zijn vader Lubertus Brink die Engelandvaarder was. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Robin Brink geeft woensdag 10 oktober een lezing over zijn vader die Engelandvaarder was in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanvang 19.30 uur. Dinsdagmiddag 23 oktober is er een lezing om 14.00 uur. Entree 4,50 euro, inclusief koffie of thee.
Op 1 oktober 1942 deserteerde Lubertus Brink van de Groninger kustvaarder Nisi Deo in de Noord Zweedse haven Stocka. Hij was negentien jaar en had besloten om aan de Duitse bezetter te ontsnappen. Hij wilde naar Engeland gaan om vandaar de strijd als koopvaardij officier tegen de Duitsers te beginnen. Zijn zoon Robin Brink vertelt over deze heftige periode in het leven van zijn vader. De avond sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: Opstand.
Pas recent is Brink senior over deze ervaring gaan vertellen en heeft hij samen met zijn zoon Robin in het voorjaar van 2018 zijn reis kunnen reconstrueren. In deze lezing wordt verteld hoe Brink na afronding van de Kweekschool voor de Zeevaart in Amsterdam via Zweden in Engeland kwam. En welke bijdrage hij vervolgens op zee aan de strijd tegen de Duitsers heeft geleverd. Lubertus Brink is van plan om bij de lezing aanwezig te zijn.
Robin Brink is oud marine officier en scheepsbouwkundig ingenieur. Sinds zijn functioneel leeftijdsontslag is hij actief als zelfstandig consultant. Hij woont met zijn gezin in Julianadorp. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Helderse Historische Vereniging. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Meer berichten