Eindelijk weer optreden IKK Vergutas Heerhugowaard

Algemeen
Jorim de Kroon (r) heeft het dirigeerstokje overgenomen.
Jorim de Kroon (r) heeft het dirigeerstokje overgenomen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Interkerkelijk koor Vergutas gaat weer voor u zingen. Woensdagavond 10 november geeft het koor vanaf 20.00 uur een After Corona Concert in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg in Heerhugowaard.

“Zoals voor iedereen stond het leven van de leden van Vergutas ook ineens op zijn kop”, blikt bestuurslid Bettina Zonjee terug. “Maar creatief als we zijn hebben we deze periode niet stil gezeten. Bijna de hele coronatijd zijn we blijven zingen. Tevens willen we u deze avond graag aan onze nieuwe dirigent Jorim de Kroon voorstellen. Jorim is geboren in de buurt van Enkhuizen, maar woont tegenwoordig in Amsterdam. Momenteel zit hij op het conservatorium van Utrecht in zijn laatste jaar. Pas 26 lentes jong, maar toch heeft hij al enige jaren ervaring met het dirigeren van verschillende koren. U gaat het zien!”

De avond heeft een gevarieerd programma. Nieuw en bekend repertoire van Vergutas wordt afgewisseld met intermezzo en zang van een jong gelegenheidstrio. Het geheel zal ongeveer vijf kwartier duren. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren van de kerk geopend. De toegang is gratis: na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gedoneerd. Bij binnenkomst wordt er gecheckt op de QR-code.