Vele kitesurfers op de gouwzee maakten dankbaar gebruik van de krachtige wind en dit resulteerde in een aanzicht met diverse gekleurde 'kites' aan een tamelijk stralend blauwe hemel.
Vele kitesurfers op de gouwzee maakten dankbaar gebruik van de krachtige wind en dit resulteerde in een aanzicht met diverse gekleurde 'kites' aan een tamelijk stralend blauwe hemel. (Foto: Rodi Media/SZ )

Kitesurfers geven kleur aan stralend blauwe hemel

EDAM - VOLENDAM - Een prachtig aangezicht, afgelopen zondag bij de Gouwzee. Vele kitesurfers maakten daar dankbaar gebruik van de krachtige wind en dit resulteerde in een aanzicht met diverse gekleurde 'kites' aan een tamelijk stralend blauwe hemel.

Ondanks de adviezen van rijksoverheid en de gemeente om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege het coronavirus trokken toch vele mensen in de regio naar buiten met het prachtige weer.

Echter ging dit gisteren toch anders dan anders. Tijdens het wandelen op de dijk en het bekijken van de kitesurfers leken veel dagjesmensen toch gehoor te geven aan de richtlijnen van de rijksoverheid. Velen leken een ruimere afstand te houden van anderen dan gewoonlijk het geval is. Het advies is momenteel om 1,5 meter afstand te houden van anderen als je je op straat bevindt, dit om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer berichten