Ga er op uit en ontdek de Zaanstreek!

Partnerbijdrage
Lekker met de fiets er op uit.
Lekker met de fiets er op uit. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Het is lente en de meivakantie komt er weer aan. Een goed moment om er op uit te gaan en de Zaanstreek te ontdekken. Er zijn talloze mooie wandel-, vaar- en fietsroutes die je dwars door de veelzijdige streek leiden.

Ga bijvoorbeeld mee met ‘Proef de Zaanstreek’, een ontdekkingstocht waar je per boot het prachtige natuurgebied De Reef doorkruist en je luistert naar de boswachters die bijzondere verhalen vertellen over de Zaanstreek. Je sluit de middag af met een driegangendiner, waarin Zaanse ingrediënten de hoofdrol spelen. Of ga ‘Wandelen over water’ in het Guisveld, een wandelroute of boottocht door de Zaanse moerassen.

In de Zaanstreek kun je heerlijk fietsen. Zo kun je de beroemde molenroute fietsen, langs iconische windmolens en historische houten huisjes. Of geniet van de rust en de ruimte terwijl je door uitgestrekte polders en langs rivier de Zaan fietst. Er zijn routes voor iedereen, ook voor gezinnen met kinderen, met kortere afstanden en leuke stops onderweg.

Je kunt ook mooie wandelingen maken. De Zaanstreek biedt een scala aan routes die je door schilderachtige landschappen en langs historische bezienswaardigheden leiden. Maak bijvoorbeeld een wandeling in Wormer, waar je kunt genieten van weidse uitzichten over het water en langs oude pakhuizen uit de achttiende eeuw. Voor gezinnen zijn er ook educatieve wandelroutes beschikbaar, waarbij kinderen spelenderwijs meer leren over de natuur en de geschiedenis van de streek.

Bekijk alle routes en uittips en ontdek wat de Zaanstreek te bieden heeft voor jong en oud!

Vermaak in de Westzanerpolder.