Wegwerkzaamheden busbaan Zeddeweg (N517)

Algemeen
Tot  december vinden diverse asfalt- en bestratingswerkzaamheden plaats.
Tot december vinden diverse asfalt- en bestratingswerkzaamheden plaats. (Foto:Pixabay )

EDAM-VOLENDAM - KWS Infra is 10 augustus gestart met wegwerkzaamheden aan de busbaan Zeddeweg N517 om de doorstroming van het busverkeer te verbeteren. Momenteel vinden werkzaamheden plaats van fase 2.  Deze fase loopt door tot oktober 2020.

In fase 2 wordt de tijdelijke ophoging verwijderd die gedurende fase 1 is aangebracht en er wordt gewerkt aan verbredingen van de weg aan de zuidzijde en noordzijde.

De werkzaamheden in fase 3, lopen door door tot december 2020

Zowel aan de noordelijke als zuidelijke rijbaan worden diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals asfalt- en bestratingswerkzaamheden.

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, worden barriers als scheiding aangebracht op de N517 aan en worden deze gemarkeerd met tijdelijke (gele) wegbelijning, Hiervoor zijn een aantal nachtafsluitingen nodig. Door werkzaamheden aan onder andere de bushaltes, worden er tijdelijke bushaltes ingesteld. Onder de Wagenweg worden de bestaande duikers verwijderd en twee nieuwe duikers aangebracht. De weg blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer. 

De werkzaamheden overdag duren tot december 2020. Dit geeft enige verkeersoverlast:

Het fietspad tussen de N247 en de kruising Wagenweg is volledig afgesloten in beide richtingen voor (snor)fietsers en brommers en voetgangers. Het fietspad wordt eind 2020 weer opengesteld.Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h op de N517. De N517 is gewoon bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden overdag blijven alle omliggende percelen bereikbaar voor motorvoertuigen via de normale route(s). KWS Infra treft verkeersmaatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

In fase drie zijn er nachtelijke werkzaamheden, deze vinden plaats van 7 september tot en met 11 september, 5 tot en met 9 oktober en 23 tot en met 27 november en 30 november tot en met 4 december.

Bestemmingsverkeer 

Bestemmingsverkeer (bewoners Wagenweg en Hotel van der Valk) kan gebruik maken van de omleidingsborden ‘Van der Valk via de Wagenweg’.De nood- en hulpdiensten en het vervoersbedrijf van de lijnbussen zijn op de hoogte gebracht over de werkzaamheden en kunnen gewoon gebruikmaken van de weg.

Op de hoogte blijven van de voortgang van de werkzaamheden kan via de KWS app. De KWS app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. De projectnaam op de KWS app is: N517 busbaan Zeddeweg. Klik op “Toevoegen aan favorieten” als u een melding wilt ontvangen op het moment dat er nieuwe berichten gepubliceerd worden.