Jubileumactie Grote kerk: “Elke hap in een oliebol draagt bij aan het milieu!”

Algemeen
Voor de tiende keer bakken vrijwilligers van de Grote Kerk op Oudejaarsdag weer duizenden oliebollen en appelbeignets. Een jubileum!
Voor de tiende keer bakken vrijwilligers van de Grote Kerk op Oudejaarsdag weer duizenden oliebollen en appelbeignets. Een jubileum! (Foto: aangeleverd)

EDAM – Voor de tiende keer bakken vrijwilligers van de Grote Kerk op Oudejaarsdag weer duizenden oliebollen en appelbeignets. Een jubileum!

Organisator Jan Harmsen: “Het is natuurlijk fantastisch dat we elk jaar weer met deze actie bij kunnen dragen aan de in stand houding van de Grote Kerk. De mensen komen voor de kwaliteit van de oliebollen en beignets, maar dit goede doel draagt ook bij aan het succes. Dit jaar bakken we voor nieuwe LED-verlichting.” Lachend: “Elke hap in een oliebol draagt dus bij aan het milieu.”

Extra sfeervol

“Net als vorig jaar kunnen de mensen via www.oliebollenactiegrotekerkedam.nl of via de website van de Grote Kerk www.grotekerkedam.nl hun bestelling plaatsen. We ontvangen iedereen in een sfeervolle omgeving met live muziek en beelden van de voorafgaande jaren. Wat denk je van een lekker kopje koffie met een oliebol of een heerlijk glaasje glühwein? We maken het extra gezellig in dit jubileumjaar.” Natuurlijk moeten we wel een kanttekening maken i.v.m. corona maatregelen die op dat moment worden bepaald. Anders wordt zoals vorig jaar een doorstromingsvergunning afgegeven. In de laatste Stadskrant editie kunt u hier meer over lezen wat de actuele situatie wordt.

Help mee

De kosten van de actie worden grotendeels betaald uit sponsoring van kleine en grotere bedrijven. Jan: “We hebben hele trouwe sponsoren, maar we kunnen er nog een paar gebruiken. Vanaf € 50 ben je onze vriend en kun je op Oudejaarsdag een gratis zak warme oliebollen ophalen. En heb je zin om een paar uurtjes mee te werken? Je bent van harte welkom. Meld je aan via janharmsen1@gmail.com

Dit jaar bakken de vrijwilligers voor nieuwe LED-verlichting.