Bij deze stembureaus kun je stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen in Edam-Volendam

Algemeen
Op14,15 en 16 maart gaat Edam-Volendam naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022.
Op14,15 en 16 maart gaat Edam-Volendam naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. (Foto: archief )

EDAM -VOLENDAM - Op 14, 15 en 16 maart zijn de Gemeenteraadsverkiezingen, ook in Edam-Volendam.  Bij welke stembureaus kun je terecht? Lees het hieronder. 

Je bent vrij  om in elk stemlokaal  in de gemeente te gaan stemmen. In de gemeente Edam-Volendam staat het je  vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op de stempas staat het adres van een stemlokaal bij jou in de buurt, maar je bent niet verplicht daar te stemmen. Als u dat wilt, kunt u in een ander stemlokaal stemmen.

Kwetsbare groepen kunnen hier stemmen op 14 en 15 maart in Edam-Volendam

Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart 2022 zijn onderstaande stemlokalen in Edam-Volendam geopend voor kiezers uit kwetsbare groepen. Je kunt je stem uitbrengen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Edam-Volendam op deze locaties: 

Politiebureau de Deimpt 7, Volendam, De Ontmoeting, Voorhaven 130a, Edam, Snackbar Seevanck, Oosthuizen. 

Neem stempas en identiteitsbewijs mee 

Neem een geldig identiteitsbewijs mee naast de stempas. Als  je gaat stemmen moet je naast je stempas(sen) ook een geldig identiteitsbewijs overleggen (voor verkiezingen maximaal 5 jaar verlopen). Als je je niet kunt identificeren mag je niet stemmen.

Hier kun je stemmen op 16 maart. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Tennisvereniging Dijkzicht, Westerven 44, Volendam, Gymzaal Langemeerstraat 14c, Edam, Bibliotheek Edam. Dijkgraaf Poschlaan 8, Edam, De Ontmoeting, Voorhaven 130a, Edam, De Singel, Burg Versteeghsingel 5b, Edam. Culi café De Ontmoeting, Friese Vlaak, Volendam, Snackbar  Café Seevanck Oosthuizen, Dorpshuis De Drie Hamers, Beets 48, Beets, Clubcorner Volendam, Sportlaan 10, Volendam.  

Meer locaties vind je op https://www.edam-volendam.nl/overzicht-stemlokalen 











Machtigen




Als je zelf niet kunt stemmen, kun je iemand anders machtigen om dit voor je te doen. Als degene die je machtigt in dezelfde gemeente woont als jij. Vul de achterkant van je stempas in. Deze is thuisbezorgd. Onderteken allebei de stempas. Geef degene die je machtigt je stempas en een kopie van je geldige identiteitsbewijs mee.