Kinderen in actie tegen zwerfvuil
Kinderen in actie tegen zwerfvuil ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe School haalt record zwerfvuil op

EDAM - De Nieuwe School hielden maandag 11 maart een opruimactie tegen zwerfafval en plastic soep. Da actie kende een recordresultaat: de leerlingen verzamelden maar liefst 6067 stuks zwerfafval rondom hun school. Een record voor een school in Edam.

"De actie met samenhangende workshops worden georganiseerd door Let's Do It Kids en draagt bij aan het project "Landschap en Omgeving" aldus directeur Felix Meijer. "Het is een geweldig resultaat van deze superschoonmaakhelden want volgens organisator Sjaak Veeken is dit het hoogst aantal geregistreerde stukjes zwerfafval dat is opgeruimd in Edam. Volgens de organisatie komt dat vooral door de gedrevenheid van de kinderen, docenten en ouders."

Dat er zoveel werd opgehaald verbaasde docenten en ouders. Zo luidde een reactie: "Het lijkt eigenlijk best schoon. Nooit gedacht dat je zoveel zwerfafval zou vinden." Minder zwerfafval is beter voor mens en dier vinden alle kinderen op school. Ze waren dan ook heel gemotiveerd en vulden talloze afvalzakken onder het motto: "geen plastic soep op onze stoep".

Woordvoerder Sjaak Veeken: "Met de workshops van Let's Do It Kids willen wij een leefbare wereld doorgeven aan onze kinderen. Het is belangrijk dat kinderen jong leren dat afval een grondstof is die hergebruikt kan worden. Het bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Het is geweldig dat de gemeente dit soort duurzame initiatieven van scholen ondersteunt."

Meer berichten