Groepen 8 genieten van Volendammer ochtenden

  Nieuws
Kinderen van groep 8 van 't Kofschip luisteren aandachtig naar rondleider Wim Keizer. (Foto: aangeleverd)
Kinderen van groep 8 van 't Kofschip luisteren aandachtig naar rondleider Wim Keizer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - De kinderen van alle basisscholen in Volendam bezoeken alweer voor het twintigste jaar een echt Volendammer cultuurevenement. Zij bezoeken met begeleiding drie onderdelen van de Volendammer historie en cultuur van de afgelopen 200 jaar.
Elke klas wordt in drie gelijke delen verdeeld en brengt vervolgens gedurende een uur per deel een bezoek aan het Volendammer museum, de Garnkwak en hotel Spaander. Afgelopen weken werd door de groepen 8 van ’t Kofschip en de Sint Jozefschool deelgenomen aan deze ochtenden. In het Volendams Museum kregen de kinderen uitgebreid een rondleiding met uitleg en films van de museumvrijwilligers Wim Keizer en Eefje Bond-Jonk. Duidelijk was te zien dat de kinderen en de onderwijzer met begeleiders zeer geïnteresseerd waren in hetgeen momenteel te zien is in de nieuwe expositie 'Visserij en Klederdracht door de Eeuwen heen' en het vernieuwde en uitgebreide Sigarenbandjesmuseum met een speciaal daarvoor gemaakte film.
De kinderen die, na rondleiding en de educatieve film de vragen via een speurtocht in het museum moesten beantwoorden, het hoogste scoorden, ontvingen een boek van schrijver Kees Bootsman voor in de klas. Voor ’t Kofschip waren dat Jill Veerman en Marga Karregat en voor groep 8 van de Jozefschool waren de gelukkige winnaars Lucy Beers en Dean Kes.
Het Volendams Museum en het Sigarenbandjesmuseum met film is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten