Open Monumentendagen Edam-Volendam

  Nieuws
Voormalige pastorie in Middelie. (Foto: aangeleverd)
Voormalige pastorie in Middelie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDELIE - De open monumentendagen Edam - Volendam worden zaterdag 8 september geopend door burgemeester Sievers van de Gemeente Edam-Volendam. Dit gebeurt in de voormalige pastorie van Middelie aan de dorpsweg: Middelie 76. Daarna verplaatst de ‘delegatie’ zich per fiets naar Oosthuizen waar eveneens enkele monumenten bezocht worden. Wees welkom!

Omdat de organisatie door de fusie tussen Zeevang en Edam-Volendam is samengevoegd, is er nu een nieuw actief comité dat de handen ineen geslagen heeft. Daar zijn onder andere twee leden uit de Zeevang bij, die dit jaar ook hun eigen monumentale huis openstellen tijdens de Open Monumentendagen.
Marianne van Hell, voorzitter van het comité, geeft aan zeer verheugd te zijn met deze nieuwe impuls. Zij is ook erg blij met de vernieuwde brochure waardoor het gemakkelijk is om een leuke wandel- of fietsroute uit te stippelen zodat er geen monument overgeslagen hoeft te worden.
Omdat Volendam vanwege de kermis niet mee kan doen gaat het vooral om de vele prachtige monumenten in Edam en de voormalige Zeevang. Daar zijn maar liefst zeven eigenaren bij van monumenten en ‘bijzondere’ woonhuizen die hun pand voor de eerste keer openstellen voor het publiek. Hierdoor is het aanbod nog aantrekkelijker dan voorheen.
Op elke locatie, te herkennen aan de ‘Monumentenvlag’, is een routebeschrijving te verkrijgen. Zie daar en op de website de openingstijden van elk monument want die verschillen!
Meer info is terug te vinden op de website https://www.openmonumentendag.nl/gemeente/edam-volendam/
Open monumentendagen Edam-Volendam. Zaterdag 8 september en zondag 9 september (van 10.00 uur tot 16.30 uur).

Meer berichten