Doe mee en win kerstalbum De Proppies - De Proppies: wereldberoemd in Volendam!

  Nieuws
De Proppies. (Foto: aangeleverd)
De Proppies. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - Volendam is wereldberoemd, niet alleen vanwege de paling en de klederdracht, maar ook door de Palingsound. De zilte zang van de Zuiderzee: The Cats, BZN, de Mon Amour Band, Jan Smit, Nick en Simon en talloze anderen. En.. binnenkort ook vanwege de Proppies!
De Proppies? De familie Molenaar (alias familie Prop – in Volendam heeft iedereen een bijnaam, omdat anders niet uit elkaar te houden is wie, wie is..) is een bekende familie op Volendam. Bappie (opa) en Oma Prop hebben 14 kinderen (9 dochters en 5 zonen) en maar liefst 42 kleinkinderen!
Een aantal van deze kleinkinderen zingen al vanaf jonge leeftijd in verschillende Volendamse kerkkoortjes en vervolgens werden zes daarvan een veelgevraagd zanggroepje tijdens de bomvolle Kerstmissen, Paasmissen en trouwmissen in de Volendamse kerken. Omdat de nichtjes altijd werden aangekondigd als "De Proppies" is de naam een begrip geworden in het dorp en weet iedere dorpsgenoot wie ze zijn!

Christmas with De Proppies

Op veler verzoek besluiten de vijf nichtjes Prop-Rosemarie Schilder-Koning, Tiny Klouwer-Tol, Anneke Bond-Tol, Sharon Tuijp-Koning, Tamara Tuijp-Tol en neef Nick Schilder om samen een kerstalbum op te nemen.Producer Jack Veerman (BZN,de Mon Amour Band) meldt aan Willem van Kooten dat hij bezig is met een kerstalbum met de Proppies. Volendam-kenner van Kooten weet al meteen genoeg: de roem van de Proppies is hen vooruitgesneld! Hij vraagt Veerman om het kerstalbum met spoed af te maken, zodat nog in november het album uit kan komen.. En dat lukt! Er worden meteen ook 2 videoclips gemaakt van de liedjes Les Cloches du Hameau en All That I Want for Christmas die te zien zijn op YouTube.
Album signeren

Het album is digitaal beschikbaar op alle streaming en download portals en ook het fysieke album 'Christmas with the Proppies' is ook beschikbaar. 1 december geven de Proppies een instore bij Jan Cas Sombroek te Volendam vanaf 14:00 uur. Zij zullen hier hun album ook signeren!
Doe mee en win gratis exemplaar

Wil je een gratis exemplaar hebben van het fysieke album van De Proppies? Mail dan even naar redactie.osb@rodi.nl en wie weet ben jij een van de winnaars!

Meer berichten