Spoedeisende Hulp Spaarne Gasthuis Noord voorlopig deels dicht

Algemeen
De Spoedeisende Hulp in Haarlem-Noord sluit voor onbepaalde tijd.
De Spoedeisende Hulp in Haarlem-Noord sluit voor onbepaalde tijd. (Foto: Spaarne Gasthuis)

HAARLEM - Door het toenemende aantal coronapatienten in het ziekenhuis, is het Spaarne Gasthuis genoodzaakt de SEH-afdeling aan de Vondelweg in Noord vanaf 4 januari te sluiten. De spoedeisende zorg vindt vanaf die dag alleen nog in het Spaarne Gasthuis vestiging Haarlem-Zuid en Hoofddorp plaats. Wanneer de afdeling in Noord weer open gaat, is nog niet bekend. 

De huisartsenpost in Noord blijft wel open op de bestaande tijden tijdens avond, nacht en weekend. Het ziekenhuis treft deze maatregel vanwege het toenemende aantal coronapatiënten. Eerder liet een woordvoerder aan het Haarlems Nieuwsblad al weten dat het ziekenhuis worstelt met de druk op de reguliere zorg

Coronadrukte Spaarne Gasthuis: meer personeel nodig

Om de sterke toestroom van coronapatiënten te kunnen opvangen is er meer personeel nodig. Het personeel van de spoedpost kan worden ingezet op andere plekken in het ziekenhuis, waaronder de corona-IC en de corona-unit in de kliniek.

Tekst gaat verder onder de foto


Spoedeisende huisartsenzorg Haarlem-Noord

Spoedeisende huisartsenzorg is in Noord  op werkdagen beschikbaar tussen 17.00 en 23.00 uur. In het weekend is de huisartsenpost in Noord open tussen 08.00 en 23.00 uur. De huisartsen blijven ook visite rijden in Haarlem Noord.

Spoedpost telefonisch bereikbaar

Patiënten met een hulpvraag kunnen tijdens kantooruren terecht bij hun eigen huisarts. Bij een acute zorgvraag buiten kantooruren bellen ze de spoedpost via nummer (023) 224 2526. 

Levensbedreigende situatie? Bel dan direct 112.