Wethouder Matja Ruigrok gooit, als een ware pro, de eerste bal en opent daarmee het honkbalseizoen voor Pioniers.
Wethouder Matja Ruigrok gooit, als een ware pro, de eerste bal en opent daarmee het honkbalseizoen voor Pioniers. ((Foto: Rowin van Diest))

Wethouder gooit eerste bal als opening honkbalseizoen ambitieus Pioniers

  Sport

door onze correspondent

HOOFDDORP - Het nieuwe seizoen is begonnen voor Meerlease Pioniers. Zaterdag 7 april ging de wedstrijd met 3-5 van DSS verloren. Een dag later werd het in de return 5-10. Pioniers moet in staat zijn om met een sterke selectie er een prima jaar van te maken.

Verlies thuis, winst uit

De thuiswedstrijd kende een feestelijke opening. Onder toeziend oog van veel fans mocht wethouder Marja Ruigrok het seizoen openen door de eerste bal te gooien en dat deed ze met zichtbaar veel plezier. Het was trouwens een druk weekend voor de wethouder. Op haar Facebookpagina postte ze: 'Van ballen gooien tot een potje springen, van bedrijventerrein tot winkelcentrum, van Ahoy tot bollenveld, met pizza en bier!'

Vrijdagavond was Ruigrok nog de vrolijke presentatrice bij het optreden van het befaamde Zwanenkoor in de hoofdstad en een dag later stond ze bij Pioniers in de schijnwerpers. Wouter van der Bijl uit Hoofddorp zag haar beide keren in actie. "Wat een spontaan mens", sprak hij. "Het Zwanenkoor zingt smartlappen en heeft ieder jaar een bekend persoon als presentator. Marja was op dreef en ook bij de Pioniers liet ze zien haar werk goed te doen. Ze heeft verstand van smartlappen en honkbal. Dan doe je het toch goed."

Sterke selectie

Pioniers heeft dit seizoen weer de beschikking over een sterke selectie. Bij tegenstander DSS liepen vier spelers rond die vorig jaar nog in Hoofddorp actief waren. De meest bekende van deze groep is de rechtshandige pitcher Alexander Valdez. Tijdens de openingswedstrijd was het spel van de thuisploeg nog niet optimaal en vooral in de slotfase werden fouten gemaakt. DSS wist dit snoeihard af te straffen. Triest voor Luuk ter Beek, want die was tot en met de zevende inning zeer op dreef voor de thuisploeg. Echter, in diezelfde slagbeurt sloeg DSS 4 hits en 3 runs. In de negende inning kreeg Pioniers kansen om terug te komen, maar verder dan volle honken, 3 hits en 1 run kwam het niet.

Sterke pupillen

De pupillen van Pioniers waren ook tevreden. Mieke de Bree, trotse oma van een van de spelers: "In België is er bij Brasschaat Braves altijd een groot opgezet toernooi voor jonge talenten. We zijn daar als derde geëindigd en dat zegt veel over onze kracht. De toernooien in Brasschaat zijn befaamd in de honkbalwereld vanwege de gezelligheid, maar ook vanwege de sterke teams die daar komen. Dus we hebben veel talent binnen de club. En dat geeft een extra stimulans voor familie om vaak te komen kijken."

De pupillen moesten het afgelopen weekend opnemen tegen Eurostars, een sterke tegenstander. Het duel werd met 11-1 een prooi voor Pioniers. En ook de tweede wedstrijd tegen Eurostars werd winnend afgesloten.

Return

Een dag na de bijzondere openingswedstrijd werd het, in de return, na veel sensatie 5-10. DSS begon sterk en opende de score in de tweede inning. In de zesde inning liet Pioniers-debutant Paul Kirkpatrick zijn klasse zien. Hij liet DSS volstrekt kansloos in vier innings. En na de zoveelste hit van Jelle Kroft kwamen de Hoofddorpers op gelijke hoogte. Een fout van kort-stop Mitcheel Dautzenberg werd afgestraft door Pioniers en er kwamen 7 punten binnen, de eerste punten voor Pioniers. Voor Kroft was het extra feest, want hij was jarig. De volgende tegenstander is Quick Amersfoort. De eerste wedstrijd is donderdag 11 april uit.

Meer berichten