Veel lol tijdens Koronaproof Koningsdag in Hensbroek

Algemeen
De jeugd van Hensbroek genoot van leuke activiteiten in voortuinen.
De jeugd van Hensbroek genoot van leuke activiteiten in voortuinen. (Foto: Theo Annes)

Je kon de gezelligheid in het dorp voelen. Men was er weer even op uit, er was kletspraat, overal blije kindergezichtjes, opa’s en oma’s die fanatiek samen met hun kleinkind in de grabbelton graaiden, mama’s die de zoveelste twintig cent voor hun kinderen uit de portemonnee toverden. Kortom, een hoop reuring en gezelligheid gisteren tijdens de KOronaproof KOningsdag in Hensbroek.

Sjoelen, spijkerpoepen, blikken en ringen gooien, hinkelen, koek- en spekhappen. De oud-Hollandsche spelletjes waren goed vertegenwoordigd. De nieuwe variant ballon scheren deed het bijzonder goed en gelukkig bleven de meeste ballonnen heel. De gratis cupcakes waren al voor het middaguur op, anderen moesten nog versierd worden. Kinderen stuiterden nog tot laat na op de trampoline of het springkussen dat in de Roodeswerf was neergezet. Deze Hollandse traditie had in Hensbroek zelfs een mooi internationaal tintje; er waren zelfgemaakte Thaise loempia’s, heerlijke bami en schaafijs.

Memorabel leuk

In totaal deden waren er op veertien adressen activiteiten geregeld en is er op het laatste moment nog een adres toegevoegd waar kinderen voor 50 cent pony konden rijden. Initiatiefneemster Vanessa Kirunda-Appelman is trots: “Dankzij de inzet van mijn dorpsgenoten en iedereen die een rondje door het dorp heeft gemaakt, hebben we een memorabel leuke Koningsdag gevierd. Ik hoop dat er in de andere dorpen toch ook nog leuke initiatieven zijn ontstaan, want de kinderen hebben hier zo van genoten. Ik vind het jammer dat er door een aantal gemeenten op voorhand is ingegrepen. Gelukkig niet door de gemeente Koggenland. Handhaving heeft wel degelijk een oogje in het zeil gehouden, maar stak complimenteus zijn duim op omdat de regel ‘Kinderen in de voortuin, ouders aan de zijlijn’ goed werd nageleefd.’

Een vertegenwoordiger van het Oranjecomité - die zelf ook graag een rondje door het dorp maakte - stond dinsdag blij verrast in menig voortuin te genieten van alle vrolijkheid. “Wie weet is dit een leuke mogelijkheid voor een nieuwe traditie voor ons dorp”, liet hij zich ontvallen. In Hensbroek kunnen ze niet wachten tot de koning weer jarig is.

Het plezier spatte eraf tijdens de Koronaproof Koningsdag!