De Langereis start wild schooljaar in Ursem

Algemeen
De kids waren onder de indruk van een aapje.
De kids waren onder de indruk van een aapje. ((Foto: aangeleverd))

OBS de Langereis heeft voor de start van dit schooljaar wild uitgepakt. Ze zijn namelijk met de hele school met de bus naar Landgoed Hoenderdaell geweest.

Dit paste prachtig in het eerste project van dit jaar; Wilde dieren en de Dierentuin. Dit startte op school met een bezoek van Annie Apenstaartje. Zij wilde heel graag in de dierentuin werken, maar wist nog veel te weinig van alle dieren. De kinderen wilden haar allemaal heel graag helpen om alles over dieren en de dierentuin te leren. Ze maakten bijvoorbeeld plattegronden en schreven informatieve stukjes bij hun lievelingsdier. Ook keken er kinderen naar de oorspronkelijke vegetatie van de dieren. Zijn het carnivoren of herbivoren. Andere kinderen verdeelden de dieren in hun natuurlijke habitat over de wereldkaart. Er werden in het kader van bewegend leren ook allerlei activiteiten op het plein uitgevoerd. Uit de kanjertraining liet de school zien dat elk kind natuurlijk een kanjertijger is. 

Als verrassing ging de hele school, met de bus, naar Landgoed Hoenderdaell. Daar werden de kinderen al opgewacht door Annie Apenstaartje. Zij ging met de kinderen mee het park in om te luisteren naar wat de kinderen over de dieren konden vertellen.
Wat een leerzame dag en wat een wild leerzaam project.