Toneelvereniging de Oefenschool in Wognum presenteert Tapas-toneel

Algemeen
De toneelspelers zijn klaar om u een heerlijk avondje uit te bezorgen.
De toneelspelers zijn klaar om u een heerlijk avondje uit te bezorgen. (Foto: aangeleverd)

WOGNUM - Toneelspelen moet in je bloed zitten, zegt men vaak, maar als je het leuk vind, kan je het ook leren. Dat overkwam Fabienne den Ouden (35). Geboren in Curaçao, maar woont nu in Wognum, samen met haar man en drie kinderen.

“Ook werk ik in Wognum en een collega van mij is al jaren lid van Toneelvereniging de Oefenschool”, zegt Fabienne. “Twee jaar geleden kwam ik in het dorp wonen en nodigde hij mij uit om eens mee te komen naar één van de repetities. Ik vond het zo’n gezellige en hechte club, dat ik ben blijven hangen.”

Geen ervaring

Dat Fabienne geen ervaring had, was geen probleem. “De meeste leden hebben al jarenlang ervaring met toneelspelen, dus gaandeweg leerden ze mij ook de fijne kneepjes van het vak! Vorig jaar was de eerste keer dat ik meespeelde in het stuk De Cock en de moord in het theater en had ik de rol van Suzy One. Dit keer heb ik mij voor het eerst, naast het meespelen, ook beziggehouden met de PR.”

Anders dan anders

In een tijd die anders is dan anders, neemt Toneelvereniging de Oefenschool haar publiek mee in een voorstelling die ook anders is dan anders. Met Daan & Doris en Dik & Debbie, geschreven door Haye van der Heyden en onder regie van Peter Nannings, wordt het publiek getrakteerd op een gezellig avondje uit. Met alles erop en eraan. Een voorstelling met leuke en herkenbare sketches in Tapas-Toneel en een drankje.

Wie is wie?

Daan & Doris en Dik & Debbie, wie zijn dat eigenlijk? “In het stuk spelen we verschillende sketches van Doris, Daan, Dik en Debbie. Ik speel dus niet één personage, maar wel vier! Omdat wij veel mensen binnen onze vereniging hebben die graag op de planken staan, is de keuze voor dit stuk tot stand gekomen. Met veel spelers is het lastig om één avondvullend stuk te vinden waarin iedereen kan meespelen. Daarom wilden wij eigenlijk twee losse stukken spelen op dezelfde avond en hebben hiervoor een tijd in twee aparte groepen gerepeteerd. Door de corona-crisis hebben wij uiteindelijk de keuze gemaakt om het roer om te gooien en toch voor één stuk te gaan (de meest luchtige van de twee) en het een unieke twist te geven door het ‘all inclusive’ te maken: een toegangskaart voor de voorstelling inclusief tapas en drankjes.

Toneel en tapas

De voorstelling bestaat uit een verzameling sketches, uit het leven gegrepen, herkenbaar en komisch. Maar dat is nog niet alles. Een bezoeker betaalt niet alleen entree... in de prijs zitten ook enkele overheerlijke hapjes en drankjes inbegrepen, waar iedereen samen corona-proof van kan genieten. Alles wordt netjes aan tafel geserveerd, zodat iedereen kan blijven genieten. Hoe heerlijk is dat?

Twee voorstellingen

Veilig en lekker vlakbij huis op stap waar de RIVM-voorschriften worden nageleefd? Kom naar Partycentrum Stam, aan de Raadhuisstraat in Wognum. Kaartjes zijn nog beschikbaar. Reserveren kan viareserveren@oefenschool.nl. De eerste voorstelling vindt 2 oktober plaats om 20.30 uur en is inmiddels uitverkocht. Het tweede optreden wordt gehouden op 4 oktober om 16.00 uur. Entree kost 25 euro, inclusief tapas en drie drankjes.

Als de voorstellingen onverhoopt niet door kunnen gaan door verscherpte RIVM-Maatregelen, dan krijgt iedereen uiteraard het geld teruggestort. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.oefenschool.nl en social media.