Wie winnen de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020?

Algemeen
De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020.
De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020. ((((Foto: aangeleverd))))

MEDEMBLIK - Van vrijdag 15 januari tot met 28 januari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete (jonge) vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie via vrijwilligersprijsmedemblik.nl. De Vrijwilligersprijs is een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de gemeente Medemblik en wordt elk jaar uitgereikt om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Op 29 januari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Wie winnen de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020?

Er kan gestemd worden!

Vanaf vrijdag 15 januari tot en met 28 januari mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Elke stemmer mag één stem per categorie uitbrengen. De uitgebrachte stemmen zijn tot en met 26 januari zichtbaar, terwijl er tot en met 28 januari gestemd kan worden. Hierdoor worden de laatste dagen voor de sluiting van de stemming extra spannend! Stemmen kunnen uitgebracht worden via www.vrijwilligersprijsmedemblik.nl/stemmen

De genomineerden

Al in november 2020 zijn de genomineerden bekend gemaakt. Maar, door COVID-19 zijn de stemmingsperiode en de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars doorgeschoven naar dit jaar. Er zijn drie categorieën: Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en Vrijwilligersorganisatie.

In de categorie Jonge Vrijwilliger van het jaar 2020 zijn genomineerd:

- Noralhy Benjamins, voetbaltrainer en scheidsrechter bij vv MOC

- Rianne Beekes, clubbegeleider sport en spel bij VrijetijdsbestedingNH, VrijwilligersNH

- Aileen van Lieshout, dierenverzorgster bij De Bonte Piet

In de categorie Vrijwilliger van het jaar 2020 zijn genomineerd:

- Zwantien Nijdam, baliemedewerkster en bezoekster cliënten bij Sorghvliet

- Micheal Laan, voorzitter Sociaal Cultureel Centrum De Schoof

- Andrea Stiene, secretariaat Stichting Zeldzame Bloedziekten

In de categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2020 zijn genomineerd:

- KNRM Station Medemblik

- Home-Start/Humanitas

- Stichting BON-theater

Van alle genomineerden zijn video’s gemaakt waarin zij meer vertellen over hun vrijwilligerswerk en organisatie. De video’s zijn te vinden op www.vrijwilligersprijsmedemblik.nl/genomineerden en op de YouTube-pagina van Vrijwilligerspunt; @vrijwilligerspuntwf

Bekenmaking winnaars

Op 29 januari worden de winnaars op een feestelijke en coronaproof manier bekend gemaakt. Alle genomineerden ontvangen dan een verrassing. De winnaars kunnen daarnaast rekenen op een geweldig prijzenpakket aangeboden door diverse organisaties uit zowel de gemeente Medemblik als Hoorn: gratis toegangskaarten van VUE bioscoop, Local Guide Hoorn, zwembad Waterhoorn, Nederlands Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum, Cinema Oostereiland, Watertaxi Hoorn, Bakkerijmuseum Medemblik, Wings of Change, Museum 20e Eeuw en chocoladebonbons van Spataro Chocolaterie & Patisserie.

De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020.