Het meisjeskoor maakt deel uit van de muziekschool in Helsinki.
Het meisjeskoor maakt deel uit van de muziekschool in Helsinki. ((Foto: aangeleverd))

Muziekschool Waterland ontvangt Fins meisjeskoor

PURMEREND - Jeugdkoor The Classics van Muziekschool Waterland ontvangt het meisjeskoor Sandür. Tijdens het 4-daagse programma maakt het koor kennis met onze prachtige regio en zullen beide koren een gezamenlijk concert voorbereiden. Initiator van de uitwisseling is koordirigent Jan Maarten Koeman. The Classics staat onder leiding van Patrice van Opstal.

Het meisjeskoor, onder leiding van Ann Catrin Wulff, maakt deel uit van de Zweedse muziekschool in Helsinki. De voertaal is Zweeds aangezien de zuidkust van Finland tweetalig is. De naam Sandür is een middeleeuws woord voor Zandloper. De leden van de Classics bieden onderdak aan de leden van het Finse koor en verheugen zich bijzonder op de komst van hun Finse leeftijdsgenoten. Samen eten, drinken, praten en bovenal samen zingen vormen de basis voor deze unieke ontmoeting. Zo zal op donderdag 18 april het Finse koor optreden in het Kindcentrum Willem Eggert waar zij ook jonge kinderen hoopt te inspireren voor het samen zingen.

Internationaal korenconcert

Als hoogtepunt van deze ontmoeting zal er op zaterdag 20 april om 19.00 uur in De Keyserin in Middenbeemster een bijzonder concert plaatsvinden waaraan beide koren zullen deelnemen. Er zullen Finse liederen klinken, maar de Finse meisjes hebben ook hun best gedaan op Nederlandse liederen! Het publiek wordt uitgenodigd om gezamenlijk een Fins lied te zingen, daarbij ondersteund door kinderen van de Beemster Kinderkoren.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten