Een steungezin vangt een kind eens in de week of een weekend op.
Een steungezin vangt een kind eens in de week of een weekend op. ((Foto: aangeleverd))

Buurtgezinnen.nl zoekt steungezinnen

PURMEREND - Buurtgezinnen is in Purmerend op zoek naar steungezinnen, die kinderen van overbelaste ouders op regelmatige basis opvangen. De organisatie is sinds een half jaar actief in Purmerend. Coördinator is Irene Langerijs.

Wil jij iets betekenen voor een kind of gezin, dat hulp nodig heeft? Iedereen maakt dingen mee in zijn leven die soms niet zo makkelijk zijn; een burn-out, ziekte, scheiding, werkeloosheid, noem het maar op. Soms zit het gewoon even tegen, dat kan ons allemaal overkomen. Het is in dit soort situaties niet altijd makkelijk om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Als je geluk hebt als ouder, dan heb je mensen om je heen op wie je kunt terug vallen. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Ouders die overbelast zijn, worden door Buurtgezinnen gekoppeld aan een steungezin in de buurt. Een steungezin vangt de kinderen op regelmatige basis op, bijvoorbeeld eens in de week op woensdagmiddag of af en toe een dag in het weekend. Zodat de eigen ouders weer even op adem kunnen komen, en de kinderen een leuke tijd hebben bij het steungezin.

Korte omschrijvingen

Op dit moment wordt voor meerdere kinderen tussen de 2 en de 14 jaar gezocht naar steungezinnen. Zo zoeken we voor een vrolijke jongen van 3 een liefdevol steungezin, dat hem op donderdagmiddag wil opvangen. Een plek waar hij onbezorgd kan spelen en kind mag zijn, zou heel waardevol zijn voor hem. Maar ook voor andere kinderen is men op zoek naar steungezinnen. Op de website van Buurtgezinnen.nl staan korte omschrijvingen van de kinderen voor wie een plek wordt gezocht.

Meer informatie vind je op de website www.buurtgezinnen.nl. Ook kun je mailen naar Irene Langerijs: irene@buurtgezinnen.nl. "Regelmatig plaatsen we profielen van kinderen waar we een steungezin voor zoeken op onze Facebookpagina Buurtgezinnen.nl in Purmerend", aldus Irene Langerijs.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten