Column Z Lijner 'Vragen staat vrij'

In Purmerend kwam de Partij voor de Vrijheid (PVV) in het voorjaar 2018 met niet minder dan drie zetels in de gemeenteraad. Zij die de PVV met belangstelling volgen voorspelden dat het niet lang zo duren aleer de driekoppige raadsfractie uiteen zou vallen. Een voorspelling die iedereen had kunnen doen en die ook snel bewaarheid werd.

Twee van de drie leden splitsten zich af en vormden een nieuwe fractie. Lijsttrekker Moinat ging vanaf dat moment verder als éénmansfractie.

Een helse klus om op alle borden tegelijk te schaken. In plaats van het doen van onderzoek en vervolgens vormen van een mening over typisch Purmerender kwesties lijkt Moinat politiek te bedrijven op basis van publicaties in de media. Moinat bestookt het College van Burgemeester en Wethouders voortdurend met schriftelijke vragen naar aanleiding van landelijke berichten.

Lachgas

Lachgas in het uitgaansleven: hoe staat het met het gebruik van lachgas tijdens Reuring? Magneetvissers die hier en daar een handgranaat boven water hengelden: overweegt Purmerend een verbod op magneetvissen? Onrust in het uitgaansleven: wanneer wordt het toezicht op de Koemarkt tijdens nachtelijke uren geïntensiveerd?

Weinig diepgravend

Het komt op mij over als een goedkope en weinig diepgravende manier van politiek bedrijven. Was er nu echt overlast door het gebruik van lachgas? Is het risico op de vangst van een explosief onverantwoord groot? Kun je maar beter de Koemarkt mijden? Onzin! Reuring was een groot feest voor jong en oud, de magneetvissers ontdoen sloten en grachten van fietswrakken en ander oud ijzer en op de Koemarkt is het nog nooit zo vredig geweest als tegenwoordig.

Neppistool

Nee, dan de PVV'ster. Het lijkt erop dat zij enkele krantenkoppen scant, die vervolgens vertaalt naar een mogelijke situatie in Purmerend en dan vragen stelt aan B&W. Vragen staat vrij en voor niets gaat de zon op. Het is te hopen dat de PVV'ster weet dat onze burgemeester geen kinderen heeft.

Anders zou ze ongetwijfeld vragen of zijn zoon wellicht ook met een neppistool rondloopt en wat hij daartegen denkt te moeten ondernemen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten