Is er toekomst voor het ziekenhuis in Purmerend?
Is er toekomst voor het ziekenhuis in Purmerend? ((Foto: aangeleverd ))

SP maakt zich zorgen over toekomst ziekenhuis in Purmerend

PURMEREND - Sinds november 2018 is de zorg in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend stapsgewijs afgebroken. In toenemende mate kunnen inwoners in Purmerend niet meer bij hun eigen ziekenhuis terecht en moeten zij buiten de stadsgrenzen zorg ontvangen. Is er nog toekomst voor een ziekenhuis in Purmerend? De SP Purmerend organiseert een zorgavond op vrijdag 20 september met Tweede Kamerlid Henk van Gerven over deze vraag.  

Sinds de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis goedkeurde in september 2018 lijkt de zorg in Purmerend steeds meer te zijn uitgekleed.

Op 4 november 2018 zijn de acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde definitief verhuisd naar Hoorn. Sinds 14 januari 2019 zijn de operatiekamers in Purmerend alleen nog op werkdagen geopend, van 08.00 tot 16.00. Op 24 mei werd bekend dat het Dijklander Ziekenhuis 20 procent van de geplande operaties in de zomermaanden zou gaan schrappen. Op 21 juni schreef het Noordhollands Dagblad dat het Dijklander Ziekenhuis soms wekelijks de deuren sluit van de Spoedeisende Hulp (SEH) omdat de afdeling 'vol' zit.

Maakt u zich zorgen over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis en de zorg in Purmerend, bent u verontwaardigd dat een stad als Purmerend voor haar zorg in toenemende mate afhankelijk wordt van Hoorn en wilt u dat Purmerend in de toekomst over een goed ziekenhuis beschikt? Tweede Kamerlid Henk van Gerven zal zijn alternatief voor lokale ziekenhuizen presenteren en met u in gesprek gaan over hoe Purmerend een volwaardig ziekenhuis kan blijven behouden.

De avond op 20 september begint om acht uur in Grand Café Heel Europa aan de Genuahaven 48 in Weidevenne. Inloop vanaf 19.30 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten