(Foto: Bart Grietens)

Blackbird in De Verbeelding

PURMEREND - Zaterdag 19 oktober staat TG Greppel in De Verbeelding met Blackbird, een prijswinnende toneeltekst van David Harrower. Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel.

Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?
In Blackbird dagen we je uit om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machts¬misbruik. We stellen ons de vraag of iedereen recht heeft op een tweede kans.
De toneeltekst van David Harrower werd met twee prijzen bekroond: De Laurence Olivier Award en Critics' Awards for Theatre in Schotland, beide 'for best new play'.
Theaterkrant: "Una wordt hartstochtelijk overtuigend gespeeld door Nina Goedegebure. De tragedie blijkt een grimmig maar diepgevoeld liefdesverhaal. Een portret vol mededogen van twee geknakte zielen."
Ugenda: "De tekst is sterk en geeft veel mogelijkheden tot verbeelding. Het is aan het publiek om een eigen oordeel te vellen. Om die reden zal Blackbird je niet snel loslaten."
Tekst David Harrower Vertaling Tom Kleijn Regie Lard Adrian Spel Nina Goedegebure, Rik Luijmes Muziek Joris Erwich
www.tggreppel.nl

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten