Opnieuw succes voor Hendrik Koppe (tweede van links).
Opnieuw succes voor Hendrik Koppe (tweede van links). ((Foto: aangeleverd))

Purmerendse judoka Koppe opnieuw beste van de wereld

MARRAKESH/PURMEREND - Een prachtig resultaat op de eerste dag van de wereldkampioenschappen judo voor veteranen. Hendrik Koppe (M6/+100 kg) is voor de tiende keer wereldkampioen geworden. In Marrakesh won de Purmerender de finale op ippon van Pascal Biguereau uit Frankrijk.

Een droom die uitkwam voor Koppe, om voor de tiende keer wereldkampioen te worden op de 10e van de 10e maand. De Nederlander rekende de eerste ronde af met Jean Marc Pace uit Frankrijk en vervolgens moest ook Michael Gould uit Groot-Brittannië zijn meerdere erkennen. In de halve finale schakelde Koppe de Braziliaan Antonio Marin vroegtijdig uit.

Ook Jos Wennekers veroverde de wereldtitel. In de categorie M9/-81 kg was Wennekers in de finale te sterk voor Petr Kolar uit Tsjechië. De 70-jarige Nederlander opende tegen Arimantas Pocevicius uit Litouwen. In de kwart- en halve finale was Wennekers ook de betere partij. Benaouda Bouamra uit Frankrijk en James Kinder uit de Verenigde Staten moesten het veld ruimen.

Chris Stikvoort (M8/-90 kg) greep naast een medaille en eindigde op de vijfde plaats. In de eerste ronde bleek Guy Lelorieux uit Frankrijk te sterk en schoof Stikvoort door naar de herkansingsronde. Hier won de Nederlander vervolgens van Anatoliy Veklich uit Kazachstan. De partij om brons werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaan Teimoc Johnston.

Een zevende plaats is het eindresultaat voor Berend Jan Kroesen. In de klasse M6/-100 kg ging Kroesen zijn eerste partij onderuit tegen Atanas Cholev uit Bulgarije. Via de herkansing kwam hij sterk terug. Achtereenvolgend werden Acacio Lorencao Jr uit Brazilië en Joseph Ragan uit de Verenigde Staten verslagen. In de derde herkansingspartij ging het mis. De Sloveen Jozef Svatek won de wedstrijd van Kroesen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten