Lizzy is voor de tweede keer in korte tijd op tv te zien.
Lizzy is voor de tweede keer in korte tijd op tv te zien. ((Foto: aangeleverd))

Purmerendse Lizzy verrast in tv-programma Home Alone

PURMEREND - De 9-jarige Lizzy Groot is aanstaande dinsdagavond (22 oktober) een van de hoofdrolspelers in het nieuwe SBS6-programma Home Alone. Hierin is te zien hoe zes kinderen, die elkaar tot de opnames nog nooit hadden gezien, zich drie dagen zonder ouders en verdere toezicht in een huis manifesteren. Tijdens de 'driedaagse' doen zich enkele onverwachte situaties voor, zoals bijvoorbeeld de stoppen die doorslaan. Er wordt gekeken hoe de kinderen hierop reageren. Wat de kinderen niet weten is dat een psychologe meekijkt om het gedrag van de zes te bekijken en te analyseren.

Purmerendse (9) hoofdrolspeelster in nieuw SBS6-programma

Ellen Groot is de moeder van Lizzy. "Lizzy heeft eerder dit jaar meegedaan aan het programma Saved By The Bell, ook een Talpa-productie. Daarin werden door kinderen in een klassikale situatie scherpe vragen gesteld aan 16 bekende Nederlanders. Daarin viel op dat Lizzy open en spontaan de vragen stelde. Ze vroeg bijvoorbeeld aan Rico Verhoeven hoe het mogelijk was dat hij zo'n mooie vrouw heeft. Ondanks dat ze het gehele castingproces van voor tot achter doorliep, heeft dat er mede toe bijgedragen dat ze nu opnieuw werd geselecteerd. Het voordeel van Lizzy is dat ze zich goed aan situaties kan aanpassen. Dat vonden de mensen van Talpa ook", aldus Ellen.

Positief verrast

Ze geeft grif toe dat het gedrag van Lizzy in het huis (in Aalsmeer) haar en echtgenoot Dustin in nagenoeg alle gevallen positief heeft verrast. "In een van de situaties komt er zomaar een hond het huis binnen lopen. Deze is drie dagen gebleven. Als je weet dat Lizzy van oorsprong doodsbang is voor honden kun je je voorstellen dat ze dit moest overwinnen. Wij hielden haar altijd uit de buurt van honden. Dankzij Home Alone is ze niet meer bang voor honden."

Pedagogisch verantwoord

Voorafgaand aan de perikelen in het huis zijn de ouders heel even in beeld. Dat geldt ook na afloop van elke aflevering. Dan kijken ze met de psychologe terug naar wat zich eerder in het huis met de kinderen heeft afgespeeld en wordt er druk geanalyseerd. "Dat hebben we ook zeker als prettig ervaren. Zoals we eigenlijk positief op het programma in z'n totaliteit terugkijken. Het is pedagogisch verantwoord."

Lizzy zit op de openbare basisschool De Weidevogels in Weidevenne. De toekomst uitstippelen is natuurlijk onbegonnen werk voor een 9-jarige. Maar dat ze de komende jaren vaker op televisie te zien en te horen is lijkt nu al een vanzelfsprekendheid. "Dat wil ze heel graag. Het is een moeilijke wereld om tussen te komen, maar inmiddels heeft ze bij Talpa al de nodige harten gestolen", zegt Ellen tot slot.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten