Hendrik Koppe grossierde de afgelopen jaren in prijzen. In 2010 won de judoka de Sport Award.
Hendrik Koppe grossierde de afgelopen jaren in prijzen. In 2010 won de judoka de Sport Award. ((Foto: Han Giskes))

Wie wint Sport Award 2019?

PURMEREND - De Sportraad Purmerend roept iedereen op om op de proppen te komen met namen van stadgenoten of teams die dit jaar een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Een van hen krijgt op maandag 13 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Sportraad in sportcafé De Beuk, de Sport Award 2019 uitgereikt. Daarnaast wordt aan een jeugdig talent de aanmoedigingsprijs overhandigd. Namen van individuele sporters, duo's, ploegen enzovoorts kunnen tot en met zondag 15 december worden gemaild naar sportaward@sportraadpurmerend.nl

Sportraad roept iedereen op om met namen en prestaties te komen

Kor Piorunek en Bert Slegt zijn binnen de Sportraad druk doende met de organisatie. "Het is belangrijk om degenen die bijzondere sportprestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten. Dat is een grote stad als Purmerend waardig. Er zijn hier het afgelopen jaar zoveel mooie prestaties geleverd, door zowel individuele sporters als duo's en ploegen, dat we deze niet zomaar kunnen laten voor wat ze zijn", aldus Kor Pionurek.

Jury wil goed oordeel

Bert Slegt, inhakend: "Natuurlijk hebben wij ook een lijstje met namen, maar we zien het ook regelmatig gebeuren dat sportprestaties niet in het openbaar komen. Voornamelijk omdat de betreffende sporters of ouders denken dat het niet voor publicatie geschikt is. Of dat ze zich op de een of andere manier generen. Dat vinden wij ontzettend jammer. Daarom roepen we iedereen op om vooral met namen en prestaties te komen. Dan kunnen we ons lijstje aanvullen en kan de jury een goed oordeel vormen.

Uit alle aangemelde prestaties worden 10 tot 12 namen genomineerd. Zij krijgen een uitnodiging voor 13 januari. Eén van hen gaat er met de Sport Award 2019 vandoor. Die avond wordt tevens de winnaar of winnares van de aanmoedigingsprijs bekend gemaakt.

Voorgangers

De aanstaande winnaar/es heeft illustere voorgangers. Om enkele voorbeelden te noemen: in 2010 won judoka Hendrik Koppe, in 2015 eindigde wielrenner Yannick Détant als eerste, een jaar later ging Marlou van Rijn met de eer strijken en in 2017 was het wielrenner Julius van der Berg die met de felbegeerde Award naar huis ging.

Met RTV Purmerend worden gesprekken gevoerd om te kijken of de finaleavond live of integraal op het lokale net kan worden uitgezonden. Rodi Media is mediapartner van het evenement.

De Sportraad Purmerend hoopt op een record aantal aanmeldingen van bijzondere sportprestaties en dito namen. Nogmaals: deze kunnen tot en met zondag 15 december worden gemaild naar sportaward@sportraadpurmerend.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten