Het bestuur nam de speld met een gevoel van trots in ontvangst.
Het bestuur nam de speld met een gevoel van trots in ontvangst. ((Foto: Han Giskes))

Grote waardering voor Veteranen Purmerend

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl reikte op Nieuwjaarsdag de Gouden Waarderingsspeld uit aan de Stichting Veteranen Purmerend. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in theater de Purmaryn.

Beloning dankzij bijzondere inzet door stichting

De Stichting Veteranen Purmerend ontvangt dit jaar deze eervolle onderscheiding voor haar inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners.

De Stichting Veteranen Purmerend (SVP) is in 2010 opgericht. Het doel van de SVP is zorgen voor erkenning en waardering van veteranen en dit te bevorderen in de maatschappij. Het bestuur bestaat uit Peter Stiphout (voorzitter), Ron Hessink (penningmeester), Roy Sutherland, Guus Speijers en Cees Bohte.

De vrijwilligersorganisatie bestaat uit veteranenhelpers. Zij staan onder andere veteranen, familie van veteranen en lotgenoten bij. Ze bieden een luisterend oor, ondersteunen en verwijzen door bij vragen over hulpverlening en zorg. Ook houden zij zich bezig met het verstevigen en bevorderen van contact tussen de veteranen onderling. De leden van het bestuur hebben tevens zitting in andere Purmerendse comités.

500 veteranen

Purmerend telt ruim 500 veteranen. Veel veteranen komen naar het maandelijkse Veteranencafé, de Veteranendag, presentaties, lezingen, filmvoorstellingen en excursies met een militair thema.

Het gemeentebestuur is trots op deze zeer actieve vrijwilligersorganisatie die zich onvermoeibaar inzet voor de Purmerendse veteranen. "Aan de start van '75 jaar vrijheid' verdienen zij de Gouden Purmerendse Speld", aldus burgemeester Don Bijl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten