Samen op de bank met burgemeester Don Bijl.
Samen op de bank met burgemeester Don Bijl. ((Foto: Han Giskes))

Burgemeester feliciteert 60-jarig paar Wu-lp

PURMEREND - Het echtpaar Wu-lp is 60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Don Bijl om het paar met een bezoekje te verrassen.

Meneer (87) en mevrouw (78) zijn beiden geboren in China in de regio Po On. Zij leerden elkaar via kennissen kennen en trouwden binnen een jaar. Kort daarna verhuisde het stel samen naar Hong Kong. Meneer ging als kok werken in het restaurant van zijn broer in Amsterdam. Ze emigreerden om die reden met hun gezin naar Amsterdam. Ook heeft meneer nog een tijd een eigen restaurant gerund. Mevrouw zorgde voor het huishouden en het gezin, maar hielp ook geregeld mee in het restaurant.

Na 5 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, verhuisden ze naar Purmerend. Het bevalt hen hier nog steeds goed. Het echtpaar kreeg 3 kinderen, 7 kleinkinderen en inmiddels zijn zij ook overgrootouders geworden van een achterkleinkind.

Meneer houdt van televisiekijken en wandelt graag. Mevrouw gaat geregeld met vriendinnen op stap en houdt van koken en winkelen. Hoe zij het jubileum verder gaan vieren is vooralsnog een verrassing.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten