Petra Hendriks-Verburgt wordt toegesproken door voorzitter Peter Knook.
Petra Hendriks-Verburgt wordt toegesproken door voorzitter Peter Knook. ((Foto: Lenneke Bobeldijk))

Jubilarissen in feestjaar operettevereniging

PURMEREND - Donderdagavond hield Operettevereniging Purmerend & Omstreken haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Een heel bijzondere want dit jaar bestaat de vereniging 70 jaar.

Het jaar krijgt een extra feestelijk karakter. Ten eerste door de organisatie van een voorjaarsconcert, op 9 mei in de Taborkerk. Verder waagt de vereniging zich andermaal aan een grote musicalproductie, want in november wordt My Fair Lady in De Purmaryn op de planken zet. Last but not least zullen alle ogen van de leden worden gericht op de officiële viering van het 70-jarig bestaan tijdens een weekend in Trier. In deze Zuid-Duitse stad staan enkele optredens gepland.

Terug naar donderdagavond. Na de openingswoorden van voorzitter Peter Knook werden de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar zijn dat Adri Verburgt, die 50 jaar lid van de vereniging is, en zijn dochter Petra Hendriks-Verburgt. Zij is 25 jaar aan de vereniging verbonden.Anekdotes werden opgehaald en de jubilarissen kregen bloemen en een fraai aandenken.

Volgens goede traditie verschenen Thomasvaer (Tim van de Heuvel) en Pieternel (Saskia Molenaar-Hille) ten tonele. Beiden namen op humoristische wijze het afgelopen jaar op de hak.

Aanstaande maandagavond is de eerste auditie voor de grote rol van Professor Higgins in de My Fair Lady.

Operettevereniging P&O straalt aan alle kanten en dat slaat over op bewoners in de regio. Voorzitter Peter Knook: "Ook dit jaar hebben zich weer jonge leden aangemeld. De slogan P&O meer bij de tijd dan ooit is dan ook helemaal op zijn plaats."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten