Colleges van B&W zeggen ja tegen herindelingsadvies

PURMEREND/BEEMSTER - Zoals bekend willen de gemeenten Purmerend en Beemster op 1 januari 2022 fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet.

Op 7 januari jongstleden hebben de colleges van burgemeesters en wethouders van Beemster en Purmerend ingestemd met het herindelingsadvies. Dit herindelingsadvies is een vervolg op het herindelingsontwerp dat op 26 september vorig jaar door de beide gemeenteraden is vastgesteld.

Zienswijzen 

Van 1 oktober tot 27 november 2019 heeft het herindelingsontwerp 8 weken ter inzage gelegen en konden zienswijzen worden ingediend. Er zijn in totaal 13 zienswijzen ontvangen. De colleges van burgemeesters en wethouders van Beemster en Purmerend hebben de ingekomen zienswijzen beoordeeld en voorzien van een reactie. De zienswijzen en de reacties hierop zijn opgenomen in een bijlage in het herindelingsadvies zodat ook de nieuwe gemeente kennis kan nemen van de inhoud. De zienswijzen geven geen aanleiding tot aanpassing van het ter inzage gelegde herindelingsontwerp.

Daarnaast geven de colleges van burgemeesters en wethouders van Beemster en Purmerend aan zich gesteund te voelen door omliggende gemeenten. Zij geven in hun zienswijzen aan vertrouwen te hebben in de fusie en in de nieuwe gemeente een goede partner te zien.

Meer informatie

Het herindelingsadvies staat op www.toekomstigpurmerend.nl, www.purmerend.nl en www.beemster.net


 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten