VHP organiseert historische markt

Algemeen
Diverse organisaties bemannen een stand.
Diverse organisaties bemannen een stand. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De Vereniging Historisch Purmerend (VHP) organiseert op zondag 26 januari de om het jaar terugkerende historische markt. Deze is van 12.00 tot 16.00 uur in Grand Café Heel Europa, Genuahaven 48 te Purmerend. Er is onder meer volop gelegenheid om allerlei foto's en kaarten te ruilen of te kopen en te verkopen. Ook zullen er weer volop boeken te koop zijn.

Naast de VHP hebben ook het Waterlands Archief, 't Gilde Purmerend en Omstreken, de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk, de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend en het Historisch Centrum Amsterdam-Noord er een stand. Op de stands van Corwin de Jongh, Ber de Lange, Jan Viskoper en Jan Kramer kunnen onder andere veel foto's en ansichtkaarten van Purmerend worden bewonderd.

Voorts kunt u er uw naam in een glas laten branden (Cindy Rodermond), informatie inwinnen over uw stamboom (Jaap van Kuler), oude kostuums en andere bewonderen (Piet Gans) en zien hoe glas-in-lood wordt gemaakt (Hans Schipper). Een kalligraaf (schoonschrijver) toont de kunst van het sierschrift en stelt u in de gelegenheid zelf op dit gebied iets te proberen.