Breng op Hemelvaartsdag ode aan Beemster

Algemeen
Wat zou het mooi zijn als de  Beemstervlag op 21 mei overval fier in top hangt.
Wat zou het mooi zijn als de Beemstervlag op 21 mei overval fier in top hangt. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - VISIT Beemster en Binnendijks roepen elke Beemsterling op om op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) een Ode aan De Beemster te brengen. Hang op die dag de Beemstervlag uit of gebruik de vier kleuren van de vlag op een andere manier om te tonen dat je trots bent. "Daarnaast vragen we de bewoners op die dag ook via een video, een fotocollage, een gedicht of op een andere manier te laten zien waar je als Beemsterling nog meer trots op bent", aldus Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster.

Wat een gemis dit jaar! Geen Kunstroute Beemster, geen Open Dag, geen Beemster Feestweek, geen Beemster Erfgoedmarathon of Muziek aan de Middenweg. Om maar een paar van de jaarlijkse hoogtepunten in De Beemster te noemen. Stuk voor stuk evenementen die door jong en oud, door Beemsterlingen maar ook door veel bezoekers van buitenaf worden beleefd en gewaardeerd. Evenementen die worden georganiseerd door vrijwilligers die vaak jaar in jaar uit vele uren in de organisatie van deze evenementen hiervan steken. Iets om als Beemster heel trots op te zijn.

Recent is het devies van de Rijksoverheid van “blijf thuis” gewijzigd in “vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand”. Woudstra: "Een mooi moment om te laten zien dat we trots zijn op De Beemster, trots op onze evenementen, trots op onze vrijwilligers, trots op onze ondernemers die in deze moeilijke tijd toch alles op alles hebben gezet om hun bedrijf door te laten draaien. Trots op de scholen die onze kinderen online onderwijs hebben gegeven, trots op de zorgverleners die degene die ziek werden met veel aandacht hebben verzorgd. Trots op iedereen met een vitaal beroep die Nederland draaiende hebben gehouden."

Ben je trots op je hobby of op je verzameling, trots op je gezin, trots op je buurman of buurvrouw die jou geholpen heeft in deze moeilijke tijd? Het kan van alles zijn. Wij vragen jullie om deze uiting van trots die dag te delen (of te laten delen) op Facebook in de groep Wij zijn Beemster of een mail te sturen naar redactie@visitbeemster.nl. De leukste bijdragen worden doorgeplaatst op de Facebookpagina van VISIT Beemster.

Beemstervlaggen zijn te koop bij Bezoekerscentrum Beemster en per e-mail te bestellen op info@visitbeemster.nl