Vanaf maandag weer gezellig hapje eten of op het terras

Algemeen
Hoe breed kunnen die looppaden eigenlijk?
Hoe breed kunnen die looppaden eigenlijk? Foto: Han Giskes

PURMEREND - Volop bedrijvigheid afgelopen woensdag op de Koemarkt: Purmerend maakt zich op voor de opening van de horeca op 1 juni vanaf 12.00 uur, volgens de aangegeven richtlijnen. Overal in de stad en in de winkelcentra zijn horecabedrijven druk bezig met het reinigen van het terrasmeubilair en het klaarmaken van het interieur, maar vooral met meten.

Met max 2 personen aan tafel of meer maar dan uit hetzelfde huishouden

Meetlinten, meetstokken, zelfs planken hout werden gebruikt om de juiste afstand tussen de tafels te bepalen. De wens van de horeca op de Koemarkt om de terrassen uit te breiden richting het plein is door de gemeente gehonoreerd. Op woensdag heerste er toch een kleine chaos op het plein waar de bedrijven aan het passen en meten waren om klaar te zijn voor de controleronde vanuit de gemeente die middag. Na wat verhitte discussies waarbij vooral de breedte van het looppad een issue was is alles uiteindelijk in kannen en kruiken.

Groot terras

De Koemarkt is één groot terras geworden, met overal de juiste afstand. Reserveren voor het terras is niet overal nodig, wél voor het dineren overigens en daar gelden ook veelal tijdblokken. Je kunt het beste even bij de horeca-gelegenheid naar keuze informeren naar het beleid dat zij hanteren voor terrasbezoek en het reserveren binnen. Na een week zullen de ondernemers de situatie evalueren en waar nodig aanpassingen doen.

Er zijn wel wat vaste spelregels: Je mag maar met 2 mensen aan een tafeltje zitten tenzij je met elkaar een huishouden deelt. Kom je dus met meer dan verklaar je bij het reserveren dat je inderdaad uit 1 huishouden komt. Ook op het terras hoef je meestal niet te reserveren maar ook hier geldt niet met meer dan 2 personen wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt. Vanzelfsprekend worden overal de juiste hygiënemaatregelen gehanteerd.

Lekker P75 biertje erbij

Dus voor wie een plek heeft: ga lekker zitten, en neem er vooral een P75 biertje bij van onze eigen Purmerendse Berging Brouwerij, en geniet!